Христијан Мицкоски ќе биде носител на кандидатската листа во изборната единица 1 за ВМРО-ДПМНЕ

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски ќе биде носител на кандидатската листа во изборната единица 1. За другите единици, не ги открива адутите.

Јас сум роден во Скопје, тука сум израснат, живеам во Општина Карпош, а таа е дел од изборната единица 1. Логично е тоа да биде единицата во којашто би ја предводел листата на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во интервју за „Република“.

Во СДСМ се свесни за ветувањето кон ДУИ за премиер – Албанец во техничката Влада на 100 дена пред избори. Мошне е веројатно тоа да биде Албанец кој не е член на ДУИ. Мистерот Фатмир Битиќи од редовите на СДСМ не би одбил ваква понуда.

“Ако општествениот консензус и моментум побара од мене да служам на позицијата премиер, би го прифатил предизвикот. Но, тоа не е единствената цена што сум влегол во политиката. Секој ќе каже дека треба да имате амбиции. Јас велам дека амбиција ми е да му служам на граѓанинот. Ако се побара да служам како премиер, спремен сум да одговорам на највисоко можно ниво”, рече министерот Фатмир Битиќи во интервју за „Слободен Печат“.

Двете партии интензивно размислуваат и за претседателската трка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*