Мицкоски: ДУИ ќе користи национализам за да избегне криминални теми во кампањата

ВМРО ДПМНЕ се сомнева дека ДУИ ќе води кампања со националистички провокации за да ги избегне темите поврзани со криминал.

“Секогаш кога ДУИ се фатени во кражба, тие веднаш вртат на национални теми, односно на национализам и шовинизам. ДУИ веќе е во кампања. Во наредниот период ќе има вакви провокации. Колку се тие провокации националистички поголеми, бидете свесни дека повторно некој тендер се решава во четири очи и дека повторно се пљачкаат македонските граѓани”, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*