Пограничните власти на Газа издадоа дозволи за излегување на 4 граѓани од Северна Македонија

Пограничните власти на Газа објавија листа со 596 странски државјани и лица со двојно државјанство од 15 земји на кои им е дозволено денеска да ја напуштат Газа, меѓу нив и на четворица македонски државјани.

Во денешниот список се државјани на: Азербејџан, 8 Белгија, 50 Бахреин, 6 Чад, 2 Хрватска, 23 Грција, 24 Унгарија, 20 Италија/Обединети нации, 4 Северна Македонија, 4 Мексико, 2 Холандија, 20 Јужна Кореја, 5 Шри Ланка, 17 Швајцарија, 11 Соединетите Американски Држави, 400 Палестинските власти ја објавија новата листа со имиња пред 2 часот утрово по локално време, со укажување дека лицата треба да бидат на граничниот премин во 7 часот утрината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*