Мицкоски тврди дека владејачките партии се кријат од избори, предизвикувајќи потенцијална уставна криза

Мицкоски тврди дека владејачките партии сакаат по секоја цена да избегнат изборен процес, бидејќи како што смета, се свесни дека ќе изгубат.

Иако ВМРО-ДПМНЕ не учествува во работната група за измени во Изборниот законик, Мицкоски со став-роковите веќе стануваат тесни, па може да дојде до уставна криза. Здружената албанска опозиција бара со еден член да партиципира во Државната изборна комисија.

Тоа е предуслов изборите да бидат фер и демократски, вели Фадиљ Зендели од БЕСА. Како што истакна Зендели, наводно министерот за надворешни Османи како претседавач со ОБСЕ, влијаел на одлуката за бројот на набљудувачи за изборниот процес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*