Мицкоски: Владата подготвува закон за заштита на деловните тајни поврзан со проектот ‘Коридори’

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во вторникот изјави дека бил информиран дека Владата подготвува нов закон за заштита на деловните тајни. Според него, законот е поврзан со проектот „Коридори“.

“Мислам дека тоа е поврзано со еден проект, за којшто велеа дека е деловна тајна, а ние велевме дека не е деловна тајна, а тоа е проектот за изградба на делниците 8 и 10 Д. Таму се фатени буквално во сериозен криминал и сега се трудат сето тоа како да го покријат и претпоставувам во ова брзање ќе донесат таков закон, вели Мицкоски.”

Според Мицкоски, единствен начин на кој може да се донесе ваков закон е само владејачкото мнозинство да го злоупотреби таканареченото знаме на ЕУ.

Во врска со ставот на американската амбасадорка Ангела Агелер за судството, претставен за Сител, Мицкоски рече дека го поддржува, охрабрувајќи ги судиите на Врховниот суд да не потпаѓаат на политички притисоци.

Запрашан за расправијата со неговиот претходник како лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и дали очекува експремиерот да има влијание на изборите, односно да ја чини ВМРО-ДПМНЕ гласови од луѓе кои традиционално ја поддржуваа партијата, Мицкоски изјави дека е фокусиран на одговорноста што треба да ја има по изборната победа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*