Претседателот Пендаровски Негира Средба за Амнестија на Груевски

Пендаровски од Њујорк во интервју за МТВ негира. „Во мојот кабинет, никогаш немало моја средба со никого, со ниту еден политички актер или неполитички актер, на која е договарана амнестија за Никола Груевски. Бидејќи мојот став, за помилување станува збор, за евентуално помилување на Груевски сум го кажувал со години, е дека нема тоа да го направам. Во однос на конкретната изјава на г-динот Меџити, тоа ме чуди бидејќи се работи за искусен политичар и се познаваме лично. Можел тоа да го провери и кај мене. Спомнува за наводната средба кај мене дека наводно се одржала на 9-ти мај. Проверувам во календарот кај мене. Освен стандарден работен состанок со моите вработени, точно во 12 часот на 9-ти мај кај мене во кабинетот бил само г-динот Африм Гаши. И се разбира дека не сме разговарале за помилувањето на Груевски,“ истакна претседателот Стево Пендаровски во интервју за МТВ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*