Одложена амнестија: Владата го враќа предлог-законот на усогласување”

Владата соопшти дека Предлог-законот за амнестија поднесен од Министерството за правда е вратен на дополнително усогласување со надлежните институции, а претходно во јавноста излегоа информации дека оваа одлука не му се допаднала на министерот за правда, Кренар Лога кој ја напуштил седницата и најавил оставка. Револтиран од ваквата одлука Лога ја напуштил седницата, најавувајќи можна оставка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*