Ковачевски се Фокусира на Решавање на Скандалот во Клиниката за Онкологија

Моето внимание 100% е насочено кон разрешување на случајот на Клиниката за онкологија, истакна премиерот Ковачевски.

Надлежните органи ја имаат сета поддршка да го разрешат случајот законот. Ковачевски истакна откако е поставена новата директорка на клиниката многу работи се ставени во ред. Министерот досега не добил никаква поплака од пациенти за лекување на онкологија. Од ВМРО-ДПМНЕ велат – гајле ѝ на Владата за пациентите, гледаат да се спасат од одговорност, а одговорни се сите до еден.

КАТО системот ги чува цитостатиците, ги дозира онколошките терапии за секој пациент посебно, без шанса да се манипулира со дозите и терапиите, секој цитостатик го искористува до максимум и подготвен останува во фрижидерот стабилен за употреба дури до 28 дена, велат лекарите. Дозирањето е прецизно и безбедно, без загуби, без токсични труења на медицинскиот персонал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*