Реакции на Владината Кампања „Ние сме Европа“

Политичарите веќе ги судрија копјата за и против. Лидерот на опозицијата Мицкоски кампањата Ние сме Европа ја оцени како плагијат и срамота за европските вредености, а премиерот Ковачевски истакна дека таа е наменета за информирање на граганите и не се разботи за залудно потрошени буџетски пари.

За аналитичарите ваквата кампања во моментов е беспредметна бидејќи граѓаните не се против идејата на ЕУ, туку против условите под кои се наметнуваат за пристапување беспредметна.  

Уште не ни почната, владината кампања за промоција на ЕУ за која ке се потрошат 80 000 евра отвори многу дилеми во јавноста за нејзината оправданост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*