Министерот за Надворешни Работи, Бујар Османи, се Обрати до Граѓаните Преку Видео Порака

Министерот за надворешни работи Бујар Османи, денес преку видео порака се обрати до граѓаните заблагодарувајќи се за коментарите и дискусијата која се поттикна од видеото кој тој сними пред 20 дена. Во тоа видео, министерот сликовито ја објаснуваше суштината на преговарачката рамка со Европската Унија. Договорите со соседите, особено Договорот со Бугарија и прегледите од член 12 од Договорот не се дел преговарачката рамка, рече тогаш Османи. Во денешното видео, министерот вели дека и по дваесет дена се уште нема аргументи против ова тврдење и уште еднаш потврдува дека овие сегменти не се дел од преговарачката рамка и за нив нема гласање од страна на земјите-членки на Европската Унија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*