Министерот Османи Реагираше на Коментарите на Вучевиќ

По реакцијата на шефот на дипломатијата Бујар Османи на изјавата на српскиот министер за одбрана Милош Вучевиќ, на социјалната мрежа Икс се огласи Вучевиќ, одговарајќи му дека „и покрај сите злонамерни и неосновани медиумски известувања, Србија делува како одговорен, доверлив и предвидлив партнер на сите наши соседи“.

Вучевиќ, пак, преку Икс, му одговори на Османи дека подрршката на Србија за територијалниот интегритет на сите земји-членки на ОН е безусловна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*