Пендаровски: Опозицијата да Понуди Алтернатива

Според Пендаровски, опозицијата треба да каже каква алтернатива нуди и што предлага ако е против уставните измени.

За него е нејасно и „како опозицијата се обидува да се мајтапи со толку моќна земја на ЕУ како Франција и вели дека она што е на маса не е француски предлог и европска рамка, туку бугарски диктат“.

„Што друго е понудено од опозицијата како алтернатива? Движење на неврзаните? Неутралност? Тоа е срамно и погубно да се каже од која било политичка структура“ – вели Пендаровски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*