Таравари: Иницијативата за Промена на Имињата на Улицата во Гостивар Пропадна Поради Бадентер

Арбен Таравари, градоначалчникот на Гостивар и лидер на Алијанса за Албанците, би сакал да го следи примерот на чаирската општина и да преименува улици во својот град, ама во таквата намера го оневозможува бадентеровиот принцип (двојно мнозинство) на гласање во Советот на Општината.

„Го поздраувам преименувањето на улица во Чаир во Адем Демачи и посакувам да ги смениме имињата на улиците во што повеќе општини. Оваа иницијатива ја покренавме и во Гостивар, но не успеавме поради ‘Бадентер’. Посакувам и се надевам дека во иднина ќе ги менуваме и имињата на некои улици во градот Гостивар“, изјави Таравари за весникот Лајм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*