Премиерот Ковачевски Најавува Дебата за Промена на Уставот за Поддршка на Дите Народи

За три денови треба да почне дебатата за потребата од отворање на Уставот за Бугарите, но и други делови од народите да се впишат во највисокиот правен акт. Според амандманите, се менува Преамбулата, членот за дијаспората, како и за собранискиот Комитет на заедниците.

„Предолго чекавме на нашата шанса да станеме дел од ЕУ за да можеме така лесно да ја испуштиме можноста за подобар и поквалитетен живот за сите нас – констатира премиерот Ковачевски. Свесен сум за предизвиците кои ни претстојат, но се надевам и на совесност и кај другите носители на процесите бидејќи нашата држава заслужува подобро утре. Граѓаните од нас очекуваат да продолжиме храбро напред, сите заедно и сите како едно да ги оствариме нашите децениски заложби како граѓани на европска Република Северна Македонија“ – рече Ковачевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*