ИРЛ Документарец: Сали Бара Одговорност за Постапката по Пожарот во Тетово

Со документарецот на ИРЛ „Убиство во Тетово“ беа кажани повеќе вистини-вели поранешниот министер за здравство, Сали.

Според него, со постапката која се одвиваше за пожарот во модуларната болница во Тетово, жртвите изгореле по вторпат, а виновниците биле наградени.

„Која е обврската која оваа власт ја има кон Анѓушев и зошто се гази по жртвите од пожарот за корист од неколку милиони евра? Што друго треба да се случи за Ковачевски и Меџити да поднесат оставки?“ – рече Беким Сали, поранешен министер за здравство. Тој побара одговорност и од државниот јавен обвинител Љубомир Јовески.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*