Нова Албанска Партија Се Појавува во Македонија – Демократско движење

Од денеска Албанците во Македонија имаат уште една политичка партија, Демократско движење, која произлезе од незадоволните високи членови на ДУИ. Основачкото собрание на Демократското движење се одржа денеска во скопскиот хотел Хилтон.

Главниот говор го одржа Изет Меџити кој по 20 години ја напушти ДУИ, партија во која беше и потпретседател и нивен градоначалник на Чаир.

„Со кого ќе соработуваме не е важно, туку важна е нашата програма, идеите да ги презентираме пред граѓаните и да добиеме поддршка. После изборите ќе видиме со кого ќе коалицираме, но не по секоја цена со некого. Едно е сигурно, а тоа е дека нема да соработуваме со оние кои не се прозападно ориентирани“, изјави Меџити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*