Нова Партија Основана: Зеднички Фронт на Опозиција Во Борба за Уставни Измени

-Првата битка е уставните измени. Без епилог во овој дел не може да се каже како ќе се развива политичката сцена. Нормално, ние очекуваме да поминат уставните измени бидејќи тоа е отварање на вратата за влез во ЕУ. Доколку не поминат, државата влегува во едно сценарио во кое европската перспектива ќе има потреба од политички сили кои треба да се соединат и да не ја оставаат државата во рацете на политичари кои сакаат да ја изолираат, изјави Аријанит Хоџа, претседател на Европска демократска партија

Потписите за основање на Европската демократска партија почнаа да се собираат откако лидерот на БЕСА Билал Касами покажа волја да се здружи со Алтернатива на Африм Гаши и Демократското движење на Изет Меџити во единствен опозициски фронт. На Хоџа му се придружи и пратеникот Бастри Бајрами, со што, БЕСА останува со само еден пратеник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*