Меџити: Ахмети веќе не е истиот човек

Свесен дека ќе ја плати цената за излегувањето од ДУИ и формирањето на новото политичко движење во албанскиот политички кампус, предводникот на „огнените“, Изет Меџити, во интервју за „Макфакс“ вели дека не можел да предвиди дека ДУИ може толку да забега.

„Ахмети повеќе не е оној стариот. Не ја менаџира ситуацијата. Ниту по изразот ниту по вокабуларот не е ист. Тоа покажува нервоза, дека е исплашен и дека веќе не е комотен“, оценува Меџити.

Меџити појаснува дека е избран чуден тајминг во однос на апсењето на Исмет Гури и овој чин го смета како обид за пристисок и заплашување на луѓето што сакаат да заминат од ДУИ, а додава дека такви има многу и сите тие сакаат да му се приклучат на новото движење на Меџити.

За уставните измени, парламентарното мнозинство, можноста од идни посилни притисоци, создавање идни коалиции и слично во интервју за „Макфакс“ со Изет Меџити, иницијаторот на новото албанско политичко движење и предводникот на „огнените“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*