ГЛОБСЕК индекс на ранливост кон странско влијание – Северна Македонија

Евро-Атлантскиот Совет на Северна Македонија во соработка со Глобесек од Словачка, поддржани од Стејт Департментот на САД работеше на комплексно истражување кое ги анализираше точките на ранливост кон странско влијание во осум држави од Централна Европа и Западен Балкан: Северна Македонија, Бугарија, Чешка, Унгарија, Црна Гора, Северна Македонија, Романија, Србија и Словачка.

Во прилог во атачмент најдете документ кој содржи поопширни информации во врска со резултатите и наоѓањата на “Индексот на ранливост“ за државите опфатени со оваа студија.
Исто така, во прилог е и целосниот извештај за Република Северна Македонија.

Бидејќи се работи за прв извештај од ваков вид во кој е вклучена нашата држава, доколку сте заинтересирани за повеќе информации, Ви стоиме на располагање за оддржување на дополнителен брифинг со новинари на темата или пак организирање на поединечни состаноци, во зависност од Вашиот интерес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*