Прес-конференција на министерот за економија Крешник Бектеши и генералниот секретар Мухамед Зекири

Ве известуваме дека 12.05.2021 година (среда) со почеток во 11:00 часот, прес-конференција ќе одржат министерот за економија Крешник Бектеши и генералниот секретар на Владата Мухамед Зеќири. Тема на прес-конференцијата ќе бидат јавните повици од Шестиот пакет мерки за најпогодените сектори од корона кризата.

Прашањата за оваа прес-конференција може да ги испратите на адресата на секторот за односи со јавност на Министерството за економија на aleksandra.spasevska@economy.gov.mk најдоцна 30 минути пред почетокот на истата, со нагласување на медиумот од кој доаѓа прашањето и назнака дека прашањето се однесува за оваа прес-конференција.

Акредитираните новинари за онлајн видео вклучување ќе имаат можност за учество на прес-конференцијата во живо.

Видеоматеријалот можете да го преземете од преносот во живо со висока ХД резолуција преку следните линкови:

Прес-конференцијата на македонски јазик

Прес-конференцијата на албански јазик

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*