Monthly Archives: May 2019

Од 132 седница на ВРСМ: Утврдено решение за полнење со вода на градското езеро „Прилеп“

На денешната седница Владата на Република Северна Македонија го разгледа извештајот „Ефективност на политиките, мерките и активностите при доделувањето на водното право“, кој Владата на РСМ го нарача од Државниот завод за ревизија со цел да се даде оценка за ефективноста на политиките, мерките и активностите од експлоатацијата на водите и водните сливови, како и соодветни препораки за подобрување на ...

Read More »

Состојба на Патиштата, Четврток, 02.05.2019

Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. ИЗВЕСТУВАЊЕ: ЈП Македонија Пат известува дека поради изведување на градежни работи на регионалниот патен правец Маврово-Дебар кај с.Јанче ќе има времена измена на режим на сообраќајот. Сообраќајот ќе се одвива по една лента за време на изведувањето на градежните работи. На самото место сообраќајот ќе биде регулиран од вработените и ...

Read More »