19June2018

CINEMA - IMORTAL BELOVED

07 февруари (четврток), 20:00 ч.
БЕСКРАЈНА ЉУБОВ
(Immortal Beloved)
игран филм, Велика Британија / САД
1994, 121 мин., колор, 35 мм.
режија: Бернард Роуз (Bernard Rose)
сценарио: Бернард Роуз (Bernard Rose)
улоги: Гери Олдман, Изабела Роселини, Jерун Крабе, Валерија Голино, Јохана тер Стиге (Gary Oldman, Isabella Rosellini, Jeroen Krabbe, Valeria Golino, Johanna ter Steege)
Пред својата смрт, познатиот композитор Лудвиг ван Бетовен ќе остави писмо упатено кон неговата “бесмртна љубов”, без воопшто да навести кој се крие зад тој идентитет. Неговиот близок пријател Антон Шиндлер ќе пројави голема љубопитност и ќе започне да се распрашува кој се крие зад непознатиот идентитет. Ќе почне да се среќава со личности од животот на големиот музичар и ќе разоткрие не само како се одвивал професионалниот, туку и приватниот живот на Бетовен. На своето патешествие сретнува три жени кои наводно го обележале животот на композиторот. Првата од нив е Јохана Раис, сопруга на Лудвиговиот брат, чиј син Карл, Бетовен не само што го обожувал, туку и имал и големи планови за него. И покрај тоа, со Јохана останал во лоши односи. Другите две жени кои заземале посебно место во животот на Бетовен, Шиндлер ќе открие, биле италијанката Џулиета Џакарди, негова ученичка и поддржувач, и постарата но и помудра унгарска грофица Ана-Марија Ердоди, која живеела со композиторот во периодот кога во јавноста веќе било познато дека Бетовен го губи слухот.

  • Written by Riste
  • Hits: 808

Theater - 2012-Last Macedonias

 

07.02.2013 (ЧЕТВРТОК):"2012 - ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ"

* Почеток: 20:00 часот
* Локација: Драмски театар
 

Режија : Сашо Миленковски  

* Редовна цена на билетите: 280 денари

* Цената на организираните билети изнесува: 
- 140 денари за претстава за деца
- 140 денари за ученици
- 195 денари за работни организации, доколку купите најмалку 20 билети

 

ДРАМСКИ ТЕАТАР 
Адреса: Ул. Шекспирова 15
Тел.  02/3063 388  
Tел:  02/3063 453  
Факс: 02/3061 870
Web: www.dramskiteatar.com.mk
E-mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Written by Riste
  • Hits: 806

Opening "City bar Skopje"

CITY BAR, оваа сабота почнува со работа во едно ново светло со највисока организација.09.02.2013 (САБОТА):

"ОТВОРАЊЕ НА CITY BAR"

* Почеток: 21:00 ЧАСОТ

* Локација: ТРИУМФАЛНА ПОРТА - екс кафе Бариста


Големото отворање во сабота ќе започне заедно со DJ PETERSUN познат по клубовите во LAS VEGAS, како и топ моделот КАТЕРИНА СТОЈАНОВСКА која ќе биде дел секоја сабота заедно со нејзините девојки.

* GRAND OPENING ПРОМОЦИИ  и изненадувања!

Сите присутни добиваат картичка со која ќе имаат 20% попуст за било кој ден во CITY BAR SKOPJE, како и гратис влезници за најактуелниот клуб во градот CLUB QUEEN.


* Резервации: 078/ 393 551

 

  • Written by Riste
  • Hits: 804

Newsletter